.
Friday, 2024-04-19, 8:38 PM
Site menu

Login form

Search

Our poll
Podržavate li ideju stranice ?
Total of answers: 123

Site friends
  • Create a free website

  • Statistics

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum moderator: Dread_lock, amidala  
    Forum » Tiskovine » Knjige » Zaboravljena Slikovnica (napisite ono ceg se sjecate,mozda ce netko pomoci)
    Zaboravljena Slikovnica
    sonjeckaDate: Thursday, 2012-02-02, 1:04 PM | Message # 1
    Colonel general
    Group: Admin
    Messages: 8608
    Reputation: 50
    Status: Offline
    Pomagajte covjeku ako znate, naime trazi info o ovome?

    http://babl.blog.hr/2008/01/1623932612/u-potrazi-za-starom-pricom.html

    PRIČU O LAVU
    KOJI SE ZVAO RUA
    I KOJI JE VOLIO JAGODE


    S njom započinje zbirka priča koja mi je bila jedna od prvih knjiga kojih se sjećam, možda prva knjiga koju sam pročitao, ili mi je majka čitala, a ja samo listao i pamtio slike. Nažalost, ono čega se ne sjećam je kako se cijela knjiga zvala, a kamoli ime autora. Da znam bilo što od toga, pronašao bih knjigu već negdje jer mi je žarka želja da je još jednom u životu pročitam, da vidim što me to toliko kao dijete oduševilo. Dobro se sjećam većine ilustracija, njihove veličine i rasporeda na nutrašnjim stranicama, ali korica se ne mogu sjetiti.

    Dakle, priča započinje time da su bili neki Seka i Braco, te da su oni imali plišanog lava koji se zvao Rua, koji je volio jagode. Seka i Braco su ga svakodnevno hranili jagodama, pa mu je cijela njuška bila zamrljana njima, te je izgledao vrlo krvoločno.

    Jednom su roditelji trebali na put u Afriku, pa su poveli sa sobom Seku i Bracu, a oni su ponijeli lava Rua. Stanovali su u posljednjoj kući na rubu savane. Navečer su Seka i Braco zaspali, a Rua je sjedio u uglu sobe i slušao kako iz daljine riču lavovi. Kako je slušao, tako je počeo rasti, i rastao je i rastao, i na kraju se pretvorio u ogromnog pravog lava. Pogledao je uspavane Seku i Bracu, a zatim iskočio kroz otvoren prozor i zaputio se prema rici lavova.

    Pustinjski lavovi su zapanjeno gledali kako im prilazi lav veći od svih ostalih, krvoločno crvene njuške i odmah su mu ponudili da postane poglavica i povede ih u lov na antilope. "Hvala, ja jedem samo jagode!", odgovorio im Rua, a lavovi su ostali zadivljeni kako pridošlica lovi i ulovi nešto za što oni nisu ni čuli. Rua je krenuo dalje i na rubu savane sreo lavicu koja je s dva lavića živjela u pećini na obroncima planine. Ona se jako obradovala vidjevši najljepšeg lava kojeg je ikada vidjela, te se ponadala da bi on mogao ostati i brinuti za njezinu obitelj. Lavica je iznijela pred Rua najljepši komad antilope sa zaliha, ali se on zahvalio i rekao da jede samo jagode, pa kako je ogladnio mora dalje da bi ih pronašao. Nadalje je sreo još neke lavlje likove, ali svi su mu nudili samo meso, dok je on postajao sve gladniji.

    Napokon je, nakon dugog lutanja, osjetio miris jagoda. Miris je dolazio iz neke kuće. Rua je prišao kući i uskočio kroz prozor u sobu u kojoj su spavali Seka i Braco i ondje je na stolu bila košarica jagoda. Počeo je jesti i - kako je jeo - tako se počeo i smanjivati. Bivao je sve manji i manji i kada su se Seka i Braco ujutro probudili zatekli su svog plišanog lava Rua, koji je volio jagode, crvene njuške na istom mjestu gdje su ga navečer ostavili, a kasnije su se svi u kući čudili kada su pod prozorom otkrili tragove najvećih lavljih šapa koje su ikada vidjeli.

    U istoj knjizi bila je i priča o prekrasnom bijelom pukovnikovom konju koji je želio biti konj na cirkuskom vrtuljku.

    Pomagajte, pomozite! Tko zna o kojoj je knjizi riječ? Tko bi to mogao saznati? Za svaki podatak koji vodi ka traženoj knjizi spreman sam pošteno se odužiti.




    sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
    http://toystory.blog.hr/
     
    Forum » Tiskovine » Knjige » Zaboravljena Slikovnica (napisite ono ceg se sjecate,mozda ce netko pomoci)
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search:

    Copyright MyCorp © 2024