Evo da napokon i ja budem koristan na ovom forumu. Nedavno sam napokon kupio ovu krasnu igru domace proizvodnje
Ova kutijica na slici je set od 54 karte sa malom knjizicom pravila koja ukljucuje obicna i napredna pravila - napredna imaju samo par promjena, ali te promjene obrnu igru naglavacke i tjeraju ljude da bacaju karte jedni drugima u glavu
Kad sam prvi put probao igrati, cinilo mi se kao tipicna domaca igra u kojoj se nis pametno ne desava. Dobivaju se karte s bojama i brojevima i treba ih posloziti da se na kraju dobije tocno 25 bodova. Onako, tipicna domaca igra, neke slike drveca, alata i salame na slici, meh... Ali tada su se pojavile stvari koje izazivaju kaos - dogadjaji. Ljubitelji M:tG karata bi ih mogli usporediti s interruptovima. Tih nekoliko karata imaju sposobnosti da blokiraju neciju igru, gledaju skrivene karte, mijenjaju vase karte s tudjima (sto je vrlo zastrasujuce u trenutku kad mislite da ste pobjedili), kradu karte i dr. Naravno, uz pravu ekipu odredjena kolicina diplomacija uvelike odmaze vasim sansama za pobjedu
Meni osobno izgled karata nije omiljen jer je dosta realistican, ali to je samo subjektivno misljenje ludjaka koj gleda previse crtanih filmova. Objektivno, slike su prekrasne i vrlo staromodne tako da daju odlican ugodjaj samoj igri koja je savrsena kombinacija price o uskocima i domaceg stila kartanja na steroidima
Uskoke je napravio http://www.amalgamgames.com/ a izdaje ih Algoritam. Cijena im je 80kn, a mogu se naci u Algoritmu (naravno), Land of Magic i kajaznam jos di, javite ak ih ugledate
Ukratko, toplo preporucam svakom ljubitelju drustvenih igara. Ako to vec nije za vas, onda je idealan poklon nekom imigrantu koji voli za$#%#&e igre