Quote (sonjecka)
Da l' svoje konzole cuvate pokrivene nailonom da ne ulazi prasina ili se samo ja trebam ljecit?
Aaaaaaaaaaaaaa ja UMIREM od uzasa kad vidimi bilo sta u najlonu! Kad dodjem kod nekog a on ima daljinski u najlonu, treba mi sva snaga volje da ga ne... oslobodim!
Isto ludim kad neko ne odlepi cenu sa neceg sto je kupio .
Mozda meni treba lecenje???
Odgovor:
- pa, uglavnom isti razlozi kao i kod tebe - u devedesetim, kad su pocele kod nas Sege i Super Nintendo, bili smo, da kazemo to blago, jako siromasni... Ustvari, cetiri godine sam ziveo bez struje, a o elektricnim aparatima ni da ne govorim... Posle sam dobio struju, TV i laznu Segu, sto je tek bilo frustrirajuce... Makar sam mogao da igram Marija :).
- jako me fasciniraju sve te stvari iz osamdesetih/devedesetih, cisto zato sto ne mogu da verujem da imam nesto sto je staro skoro koliko i ja, a jos funkcionise savrseno.
- trece, i razlog sto nista od tog nije u najlonu - u kertridz mozes da dunes i da proradi, a kad se CD/DVD izgebe, mozes da ga bacis! Te stvari su neunistive!
- cetvrto, imao sam onaj Dingoo, koji sad ne radi ni posle zamene baterije koju mi je poslao Watashii, i jeste da ono cudo ima emulatore za NES< SNES< GBA< Segu, MAME... ali - gde su te igre? Ovako, pogledam, pa kazem - imam DVA kertridza za N64. Eeeeej, dva!!!
- peto: kad igras na emulatoru, i naidjes na tesku deonicu, drugi put snimis poziciju i predjes. Kad imas kertridz, moras zaista da naucis i savladas tu deonicu, i imas zaista osecaj da si uspeo da nesto uradis.
- sesto: nesto u celom to ritualu me smiruje, kao: "E, sad cu da igram igru!" nije nikako isto kao: "Sad sam za kompom, sta bih mogao da radim?"....