4842 Hogwarts Castle
godina izlaska 2010.
1228 dijelova
11 minifigova
cijena oko 900kn
evo konačno sam se uhvatio obrade ovog krasnog seta - nema se vremena ni za lijek..
kao prvo da se ispričam što će opisi biti šturi jerbo nikad nisam gledo film niti čitao knjigu tako da mi je znanje o malom čarobnjaku šturo - nikakvo
set je sjajan i čim su izašle prve slike odmah sam znao da ga moram imati..
gomila dijelova i prekrasne figure, trenutno najveći set novog HP
nabavio sam ga preko BL za 100e bez kutije, ali novi dijelovi kompletan
instrukcije za slaganje su u 3 knjižice što mi je malo bezveze, lakše bi bilo za nas kolekcionare da je jedna knjižica al ajd
figurice su sjajne, printovi savršeni, one 2 leteće utvare mogu bez beda u fantasy castle temu zajedno s orcima , a herryjev nevidljivi plašt je ludnica
dvorac je sagrađen iz 4 zasebna dijela koja se mogu razdvojiti i slagati po želji - dušu dalo za igranje
pogled odostraga otkriva svu raskoš detalja ovog prekrasnog zdanja
ulaz u dvorac i njegova bogata pozadina
ovdje možemo vidjeti kakve sve sjajne stvarčice donosi ovaj set, kružne stepenice kriju zamku, a na katu čarobnjakov ured bez tajnice
dvorana za klopanje i njena unutrašnjost, obratiti pozornost na luster koji mi je najdraži detalj ovod dijela
visoki toranj sa svoje četiri etaže i njegova detaljna unutrašnjost
izdvojio bi sobe za opuštanje uz novine, kip - koji je preodličan, i sove na tavanju i njihov nered
četvrti dio bi bila nekakva kula s teleskopom na najvišljem dijelu
i unutrašnjost s nekakvim vratima u prizemlju i policom za knjige s kliznim vratima koja je genijalna!!!
evo kako to izgleda sve skupa u unutrašnjosti
zaključak - definitivno ulazi u top10 mojih najdražih setova, iako nisam HP fan ovaj set je bezobrazno dobar i preporučujem ga svima.
mane su jedino te glupe naljepnice na koje se svi lagano silom prilike navikavamo - ja sam sve bolji i bolji, i nedostatak baseplatea tj table na koju bi pričvrstili dvorac i figurice.
cijena je također mrvicu previsoka al za prave lego frikove ne prestavlja neki problem.
konačna ocijena 10/10 bez diskusije!!!!
pozdrav i molio bi moderatoricu da slobodno doda svoje slike i impresije!!