4766 Graveyard Duel
godina izlaska 2005
dijelova 508
minifigova 8,5 (osamipol)
cijena oko 800kn (polovni BL)
iako nije bio u planu upast u našu kolekciju (zbog cijene) al pružila se prilika za malo novca i našoj sreći nema kraja
stiglo je kompletno, u savršenom stanju (kockice imaju onaj predobri škriputavi zvuk kad ih slažeš) s orginal uputstvima i rezervnim dijelovima
ni ovaj set kao ni drugi HP setovi nije razočarao - naprotiv. sva ta horor atmosfera s vrhunskim detaljima i gomilom forica obara s nogu...
namjerno stavljam sliku s dijelovima da se vidi sva raskoš i raznolikost dijelova u odličnim bojama... osvojio me 1x1tan tile s printom lokota koji sam dobio i rezervni!!!
evo i kako izgledaju uputstva (u jednoj knjižici, normalne veličine - kako i treba)
minifogova dolazi 8 i pol - ovaj polovični je dio največeg groba i ima bolesna krila na sebi i prekrasan zavodljiv osmijeh
prevladavaju kosturi s mlitavim rukama 2 bijela+1crni + onaj zeleni kojeg nisam do sad nigdje vidio!!
herry ima cool torzo, Death Eater dvostranu glavu a Voldemortova svijetli u mraku + obojica imaju kuul 2strani plašt
u setu su naravno i sveprisutne naljepnice koji je prijašnji vlasnik odlično aplicirao i par printanih sitnica
na slici se vide uz oslikane dijelove i pravo bogatstvo životinja 3zmije, 4šišmiša, 2crne sove, 2crna zmajčića, 2pauka, tamno siva papiga i žaba
set je iz više manjih zasebnih cijelina (fali taj prokleti baseplate) 2 mala groba, 2 veća, drvo pod kojim viječno drijema kosta, kapija s genijalnim vratašcima ala kovana ograda, kolima za prijevoz škrinje, sablasna kapelica s kutkom malom ostavom...
namoram ni napominjat da je sve vrhunski složeno, pravo remek dijelce
sjajan detalj taj print lokota na lancu koje drži vrata zaključana
glavni adut seta su 4 groba, svaki složen na drugačiji - genijalan način....
nikako se nemogu odlučit koji mi je najljepši (jedino lego može postići da grobovi budu lijepi i funkcionalni)...
svaki grob na prvi pogled izgleda normalno ali kad se malo pogled makne s groba....
ovdje na slici su 2 manja i najveći grob - normalni....
buhuhaaaaaa, poslje ponoći se čudne stvari dešavaju na ovom toplom mjestu...
manji grobovi se otvaraju i otkrivaju poluzatrbpane kosture, a veliki se otvara na sredini i krije opasne zmije otrovnice (fuuuj)
Added (2011-03-03, 9:09 PM)
---------------------------------------------
na ovoj sliji vidimo i četvrti grob u naizgled normalnom izdanju....
iza se vidi i drvo s kosturom, paucima i šišmišima
tu su i kola za prijevoz škrinja.......sve neki veseli motivi....
....a kad okrenemo polugu, poklopac groba puca na 2 dijela i ukazuje se kole......aaaaaaaaaaa
škrinja s kola za prijevoz se može naravno skinit i otvorit poklopac
unutrašnjost škrinje krije posmrtne ostatke........slatko....
slatka mala kapelica s kutkom za alat, pipom za vodu i kantom za smeće
krov kapelice se skida i otkriva popločeni pod.....
popločeni pod se može ukloniti a ispod kosturi ubijenih junaka......
evo i još 2 slikice ovog čuda od seta
rezervni dijelovi, prava rijetkost kad su used setovi u pitanju, većinom ili gotovo nikad ne dolaze kad se kupuju polovnjaci
inače nisam neki koji otkida na rezervne dijelove, al drago ti kad ih dobiješ, pogotovo kad pod njih spada i printani dio
eto ekipa, moja 2 recenzija
sjajan set s raznolikim dijelovima, horor mračna atmosfera, cool spodobe, grobnice koje kriju iznenađenja...
stvarno bezbroj mogučnosti za igru i zabavu, uz male preinake može i u city diorame kao vječno lovište....
mana je već navedena - taj baseplate + stikeri
ja bi ovdje dodao i neki fig popa (iliti svećenika) pa da stvar bude prava!!
konačna ocijena bi bila 9/10
pozdrav