7327 Scorpion Pyramid
godina izlaska 2011
dijelova 770
minifigova 7
cijena oko 85eura evo napokon da predstavimo i najveći set iz nove faraon serije.
kad su se pojavile prve slike novih "adventuresa" znao sam da piramidu moram imati u našoj kolekciji
770 krasnih kockica (moglo je i više) u najdražoj nam kombinaciji 2 nijanse tan boje
7 odličnih figova (opet moglo je i više)
cool škorpion (već nakupih malo stado ovih legostvorenja) i najugodnije iznenađenje polutenkić
veliki povratak reljefnog baseplatea i uvijek vjerne naljepnice s kojima su ovdje mrvicu pretjerali
dosta sitnica, alata, novih naoružanja, nova mapa, 3 zmije, 3 mala škorpiona, sarkofag...
4 forice..
krenimo s kutijom
odpozadi
instrukcije
minifigova 7 mogli su ubacit još koju, dobri dečki su ludnica (mehaničar no1), a ni zli nisu loši, faraon s 2lica, 1 leteći i 2 stražara s sfinga glavama
meni najugodnije iznenađenje seta je vozilo - polugusjeničar - genijalan
ne posjedujem puno vozila pa mi je ovo relativno novo i jako zanimljivo
malo su ga jedino bedasto složili/smislili - kad ga guraš gusjenice malo grebu od trup al riješi se uz min korekcije
mali prtljažni prostor za mapu il štogod drugo
škorpion, ništa preludo, klasično slaganje ovih stvorenja, dosta dijelova ode u njega
dark tan bejs, jako jako zamjeram naljepnice na njemu, pa mogli su udarit print ko i na svima prije
inače predobar, obratiti pažnju kako su izbacili studove iz čoškova kako bi smanjili šanse za kidanje
set bez figova, čudovišta i formule
presušio bunar krije zmije..
..a prazna stara grobnica škorpione i zlato
na ulazu u hram imamo 2 forice, prva je sa stepeništem koje se diže i krije škorpiona
2 forica je s vratima koja se otvaraju vrtenjem zlatnih špiceva sa strana
(naravno da je sve oslikano naljepnica)
sa stražnje strane na katu imamo već puno puta viđenu foru s polugom koja se izvlači i padaju kamenčuge kroz otvor na stropu
Added (2011-05-07, 0:16 Am)
---------------------------------------------
sa desne bočne strane imamo grobnicu u kojoj se krije sarkofag
stavi se dinamit na zid..
..povuče poluga prema nazad..
..i buum - zid je odvaljen i sarkofag je vani
lijevo u prizemlju je nakakav grob/lijes s dijamantom
(u pozadini se vidi mehanizam za otvaranje vrata)
desno je faraonova zlatna zanaglavu na nekakvom stalku
evo i jedna grupna
zaključak - set je dobar s super raznolikim dijelovima, a nekako sam dojma da sam očekivao više
ima tu forica al ništ ekstra, škorpion je složen klasika, premalo dijelova na piramidi, siromašan interijer, gradnja pomalo dosadna
stvar spašavaju figurice i predobro vozilo s gusjenicama s kojima se susrećem prvi put
naljepnice koje se lijepe na baseplate su ogoman minus
ocijena 7/10