.
Monday, 2018-05-28, 9:02 AM
Site menu

Login form

Search

Our poll
Podržavate li ideju stranice ?
Total of answers: 118

Site friends
 • Create a free website

 • Statistics

  [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  Forum » Ostalo » Čakulanje » Dnevnik Kolekcionara (Knjiga za samopomoć - By sonjecka)
  Dnevnik Kolekcionara
  sonjeckaDate: Saturday, 2011-07-16, 12:08 PM | Message # 1
  Colonel general
  Group: Admin
  Messages: 8608
  Reputation: 50
  Status: Offline
  dnevnik mozete citati i u preglednijem izdanju - blogu
  http://toystory.blog.hr/

  16.5. 2011. - 165 kn u današnjoj nabavi igračaka

  KOLEKCIONIRATI riječ koja dolazi iz mračne dubine uma, riječ koja se iz daljine pomalo počinje približavati i govori ; Počmi, kupuj, zapakiraj, spremi, nabavi još i još, jer obični smrtnici ne znaju da je to vrijedno, a ti to dobro znaš, Bobo! Ti dobro znaš da je to već sad vrijedno jer je to već kolekcija koja se dobro može prodati. Ti dobro znaš da nikad to nećeš prodati i ti dobro znaš da će to najvjerojatnije prodati netko nakon tebe.

  Svakim danom veselo živite u zabludi i osjećaju koji vam spriječava grižnju savjesti zbog skršenog novca i tamo duboko u podsvijesti mislite kako ćete , jedino ako zagusti, prodati sve i postati milijunaš. Taj mali suvisli glasić koji vas uvjerava da ćete biti milijunaš dobiva debelu pljusku od onog glasića KOLEKCIONIRAJ , mazi-pazi i nikom ne prodaj, pa vi i dalje bezglavo nabavljate, kupujete, nabavljate, dovlačite, arhivirate i što je najbitnije zaboravljate na namirnice koje vas održavaju na životu. Zaboravljate na frizuru, zube, odjeću, ulje, mlijeko i kruh...

  Svakim danom pomišljate na veći stan, počinjete sanjati sredstvo za čišćenje stakla, vitrine, stotine metara polica. Idete u supermarkete samo kako bi se divili nizovima polica i hangarima ogromnomg prostora koji bi vam bio taman po mjeri. Vraćate se u stan, stavljate „ulov dana“ na stol, preokrećete najlonske vrečice, sve fotografirate da ne zaboravite da to postoji i pokušavate naći malo praznog prostora za novi izložak. Ponestaje prostora, znam, no to je već novo, posebno poglavlje.

  Kolekcionar se može okarakterizirati kao pobjednik i patnik. Svakim danom sretniji, ispunjeniji, no problemčić nastaje kad pomalo počinjete sumnjati u svoje superherojske moći i mislite da svo to nabavljanje prelazi u bolesnu opsesiju. Srećom, okruženi ste drugim kolekcionarima, pa možete odahnuti i prstom ubosti i reći, i on je takav, i ona i on, i on tamo...

  Jedno je sigruno, nadrapali ste ako imate životnog partnera istomišljenika u kojem se mutantno bude velike naznake pravog kolekcionara koji se napokon domogao internet kupovine i koji ima nos samo za najkvalitetnije stvari za koje ćete oboje rintati po par mjeseci.

  Kolekcionar postaje robom svoje robe! Imovine. Razmišlja o osiguranju, krađama, zaštiti svog blaga. Ponekad razmišlja dal je sve moglo i bez tog „tereta“, da bude slobodan kao ptica i da seli iz grada u grad bez nepotrebnih kutija i bude boem koji živi na ulicama i nema ništa. Razmišlja istodobno o onom što ga iz dana u dan veseli, što ga, htio on to ili ne, pomalo izgrađuje kao personu – kolekcionara te i te stvari. Svakodnevno se iznova tješi da se novci kad-tad moraju potrošiti, a kolekcije „zauvijek“ ostaju i diže im se cijena (naravno, uzaludno, jer ne postoji istinska misao o prodaji).

  Samopomoći nema, priznajem, već na prvom poglavlju, nitko drugi vam, također, neće pomoći, prije će se potruditi da vam nabavi ono što vam nedostaje da zaokuržite kolekciju. Pomirite se sa sudbinom, vi ste na svijetu jedan od onih odabranih

  ... hrčaka.

  sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
  http://toystory.blog.hr/
   
  oldtimerDate: Sunday, 2011-07-17, 11:17 PM | Message # 2
  Colonel general
  Group: VIP
  Messages: 2305
  Reputation: 28
  Status: Offline
  odlično, prepoznajem se biggrin

  samo što si u sredini teksta promijenila 'ti' u 'vi' pa izgleda neobično
   
  sonjeckaDate: Monday, 2011-07-18, 0:14 AM | Message # 3
  Colonel general
  Group: Admin
  Messages: 8608
  Reputation: 50
  Status: Offline
  tnx biggrin ispravljeno biggrin  sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
  http://toystory.blog.hr/
   
  oldtimerDate: Monday, 2011-07-18, 7:17 AM | Message # 4
  Colonel general
  Group: VIP
  Messages: 2305
  Reputation: 28
  Status: Offline
  Quote (sonjecka)
  ispravljeno

  još prva dva odlomka biggrin
   
  amidalaDate: Monday, 2011-07-18, 9:50 AM | Message # 5
  Colonel general
  Group: Moderators
  Messages: 3195
  Reputation: 45
  Status: Offline
  good good good
   
  BornThisWayDate: Monday, 2011-07-18, 10:10 AM | Message # 6
  Colonel general
  Group: VIP
  Messages: 2010
  Reputation: 30
  Status: Offline
  The ugly truth happy
   
  BountyHunterDate: Monday, 2011-07-18, 10:27 AM | Message # 7
  Pisača mašina
  Group: Users
  Messages: 314
  Reputation: 18
  Status: Offline
  Cool happy

   
  sonjeckaDate: Monday, 2011-07-18, 11:54 AM | Message # 8
  Colonel general
  Group: Admin
  Messages: 8608
  Reputation: 50
  Status: Offline
  12.6. 2011. potrošeno 126 kn u online kupovini

  PSIHOLOŠKI PRISTUP - IGRAČKE

  Dobar dan, vi ste kolekcionar igračaka i imate velik problem. Kažete sebi ja želim kolekcionirati samo jednu vrstu igračaka, al onda odjednom iskrsne još nešto, pa još nešto za što ne možete reći NE i odjednom ste pretrpani desetinama raličitih kolekcija od kojih vam je svaka posebno draga. Zašto igračke? Zašto ne kolekcionirate, recimo, novac i to ovaj s kojim se još uvijek može živjeti? Postoje dva razloga zašto.

  Prvi – bili ste mali, imali ste lijepo djetinjstvo, imali ste samo igračke i nikakve druge probleme. Te igračke nikada niste uništavali, a kada bi se koja slučajno od igre raspala bili ste jako tužni. Već tada ste bili naklonjeni kolekcioniranju, ali to još niste osvjestili. Jedini zadatak u vašem dječjem životu bila je mašta, kako stvoriti svijet, kako posložiti figurice, kocke, autiće. Godine su prolazile i stigao je Dark Age, svjedno ste voljeli svoje igračke, ali niste imali vremena za njih. Sve manje je bilo prijatelja koji bi stizali na igranje,pa ste ih spremili u ladicu, potkrovlje ili podrum. Kad ste se osvijestili od puberteta i kad ste osjetili nostalgiju jer ste na internetu ugledali vašu igračku i potom je izvukli iz zaborava, očistili od prašine i zagrlili. Nakon tog je uslijedilo – želim ih još! Sreća u nesreći, ili obrnuto, u međuvremenu dok smo mi odrastali stiglo je doba interneta, lake nabave tako da nam je omogućeno velikom brzinom vraćati komadiće svog izgubljenog djetinjstva i ponovo ih slagati na policu.
  Zašto želimo nabaviti ono što smo već imali – jednostavno, ne podnosimo čvor u želucu kad se prisjetimo nečeg što nam je toliko značilo u toj važnoj životnoj etapi kad smo se tek učili svijetu. Neugodnost u želucu dolazi kad se sjetimo rečenica; jao, ja sam to imala, poklonila nekom,a taj je to bezdušno bacio u smeće. Jao, ja sam to imao al' mi je nestalo. Jao,mi smo to imali ali su nam starci bacili. Nestalo kod selidbe, ukrali ...
  Kad napokon nabavimo ono što nas usrećuje, kad vratimo komadić puzzle koja nam je godinama nedostajala onda se osjećamo potpuniji, a još jedan sitan nesvjestan razlog veselju je što ste ponosni na sebe jer ste nekim čudnim čudom vratili igračku i to za sitne novce, igračku koja se rijetko nabavlja i koja ima starosnu vrijednost.

  Drugi – bili ste mali, imali lijepo djetinjstvo, imali ste samo igračke i poneki sitan problem. Imali ste igračke koje su vas ispunjavale do trenutka kad bi se u dvorištu pojavilo djete koje je imalo SVE. Djete čiji su roditelji kupovali na tone kvalitetnih brendiranih igračaka dok bi ono prezasićeno i bezvoljno držalo u ruci npr. Mastersa. Jedini cilj u igri mu je bio – gledajte, ja to imam . Pamtite cijeli život to djete koje je došlo pokazati igračke za kojima vi patite jer vaši roditelji ili nemaju novaca ili ne žele da ste razmaženi i da imate sve što poželite. Pamtite ga jer vam ne bi dalo tu igračku da se igrate pošto je to SKUPA iako kući ima još jednu takvu, potpuno istu. Nakon tih sitnih problema zaboravite na igračke, kreće pubertet i više ništa nije važno osim izlazaka i pokoje tv serije. Kad napokon strka prođe, smirujete se, pravite gnijezdo. Gnijezdo se pravi razmještanjem namještaja, posebno polica i vitrina, pošto ste odlučili biti kolekcionar i to sasvim sllučajno kad ste naletjeli na jeftin lot onih istih brendiranih igračaka koje nikada niste posjedovali. Nakon što ste zadovoljili svoje djetinjstvo, počinjete opsesivno provjeravati na internetu što bi još moglo postojati, a da je vezano za vašu kolekciju. Pri kupnji se tješite kako će se jednog dana to isplatiti,pa kupujete čak i duple primjerke, ma sigurno ćete imati izložbe i muzej. Uvjereni ste da ćete vašim potomcima osigurati fino bogatstvo. Otkrivate beskrajan svijet rariteta za koje ste spremni isprsiti aktovku novca samo da prepunite police i ugledate tu šarenu masu koja vas istodobno usrećuje i užasava..

  sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
  http://toystory.blog.hr/
   
  oldtimerDate: Monday, 2011-07-18, 12:09 PM | Message # 9
  Colonel general
  Group: VIP
  Messages: 2305
  Reputation: 28
  Status: Offline
  applause
   
  nonoDate: Monday, 2011-07-18, 12:52 PM | Message # 10
  Lieutenant general
  Group: Admin
  Messages: 1573
  Reputation: 24
  Status: Offline
  sonja druga knjiga na pomolu applause barbarian

   
  sonjeckaDate: Monday, 2011-07-18, 12:56 PM | Message # 11
  Colonel general
  Group: Admin
  Messages: 8608
  Reputation: 50
  Status: Offline
  ne bi se prodavala:D Ova ce ostat u ovoj gruboj, neotesanoj, net forumi, cisto za zabavu biggrin  sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
  http://toystory.blog.hr/
   
  MatejEmperorDate: Monday, 2011-07-18, 1:19 PM | Message # 12
  Pisača mašina
  Group: Users
  Messages: 205
  Reputation: 14
  Status: Offline
  book good

   
  sonjeckaDate: Tuesday, 2011-07-19, 11:44 AM | Message # 13
  Colonel general
  Group: Admin
  Messages: 8608
  Reputation: 50
  Status: Offline
  2.6.2011 – u obližnjoj samoposluzi potrošeno 26 kn

  DARK AGE kolekcionari (pogotovo LEGO kocaka) vole nazivati razdoblje puberteta kada je većina prodala ili poklonila svoje igračke računajući kako im to uopće ne treba jer više nisu djeca. Tamo negdje oko 13 godine sve ono što su nabavljali i obožavali postaje dosadno, pa se što prije tog treba rješiti kako vas ne bi nazvali djetetom, a novcem kojeg skupite od prodanih igračaka kupujete npr. električnu gitaru, cigarete, alkohol i sve ono što jedan adolescent želi iskusit. Kad se hormoni smire negdje u 21 i kad više nema sumnje u vašu izgrađenu osobnost gubi se važna rečenica ; svi će mislit da sam djete. Tad čak postaje simpatično ako sami kažete da bi se igrali i kupovali igračke, pogotovo one koje ste prodali .Počinjete žaliti za izgubljenim. Kupite li igračku, tada kreće i ozbiljan kolekcionarski hobby, ma koliko god vi govorili da kupujete samo odabrano ili u rijetkim slučajevima.

  Postoje i oni koji prođu dark age i cijele svoje dvadesete, a da još uvijek ne osvjeste što žele. U većini slučajeva vaš potomak je novi okidač za nabavu igračaka. Tada krenete kupovati djetetu, a onda shvatite kako su neke stvari super pa registrirate da ćete ipak morati kupovati djetetu i sebi istodobno dvije različite vrste igračaka. Djetetu one koje može nabacati na hrpu, a vama one koje fino sjedaju na policu i kupe prašinu koju vi redovno brišete.

  Zaključak je, da ako ste ikada u djetinjstvu imali tendenciju da čuvate i sakupljate igračke kad-tad će vas kroz život stići misao kako je vrijeme da se nabavi barem cijela serija jedne vrste igračke. Sakupljanje igračaka postaje kao blagi sedativ od stresa, ali je istodobno dvosjekli mač ili droga koja ima takav utjecaj da svakim danom želite još, nešto novo, nešto što će vas zadovoljit bar slijedeća 24 sata.

  sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
  http://toystory.blog.hr/
   
  WatashiiiDate: Tuesday, 2011-07-19, 1:44 PM | Message # 14
  dežurni RPG & DnD radoholićar
  Group: Moderators
  Messages: 1209
  Reputation: 24
  Status: Offline
  zakon smile

  LagCity Network
   
  ReaperDate: Tuesday, 2011-07-19, 9:17 PM | Message # 15
  Pisača mašina
  Group: Moderators
  Messages: 270
  Reputation: 9
  Status: Offline
  Odlično happy
   
  Forum » Ostalo » Čakulanje » Dnevnik Kolekcionara (Knjiga za samopomoć - By sonjecka)
  Search:

  Copyright MyCorp © 2018