.
Thursday, 2024-03-28, 3:19 PM
Site menu

Login form

Search

Our poll
Podržavate li ideju stranice ?
Total of answers: 123

Site friends
  • Create a free website

  • Statistics

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    Forum » Ostalo » Čakulanje » Dnevnik Kolekcionara (Knjiga za samopomoć - By sonjecka)
    Dnevnik Kolekcionara
    sonjeckaDate: Saturday, 2011-07-16, 12:08 PM | Message # 1
    Colonel general
    Group: Admin
    Messages: 8608
    Reputation: 50
    Status: Offline
    dnevnik mozete citati i u preglednijem izdanju - blogu
    http://toystory.blog.hr/

    16.5. 2011. - 165 kn u današnjoj nabavi igračaka

    KOLEKCIONIRATI riječ koja dolazi iz mračne dubine uma, riječ koja se iz daljine pomalo počinje približavati i govori ; Počmi, kupuj, zapakiraj, spremi, nabavi još i još, jer obični smrtnici ne znaju da je to vrijedno, a ti to dobro znaš, Bobo! Ti dobro znaš da je to već sad vrijedno jer je to već kolekcija koja se dobro može prodati. Ti dobro znaš da nikad to nećeš prodati i ti dobro znaš da će to najvjerojatnije prodati netko nakon tebe.

    Svakim danom veselo živite u zabludi i osjećaju koji vam spriječava grižnju savjesti zbog skršenog novca i tamo duboko u podsvijesti mislite kako ćete , jedino ako zagusti, prodati sve i postati milijunaš. Taj mali suvisli glasić koji vas uvjerava da ćete biti milijunaš dobiva debelu pljusku od onog glasića KOLEKCIONIRAJ , mazi-pazi i nikom ne prodaj, pa vi i dalje bezglavo nabavljate, kupujete, nabavljate, dovlačite, arhivirate i što je najbitnije zaboravljate na namirnice koje vas održavaju na životu. Zaboravljate na frizuru, zube, odjeću, ulje, mlijeko i kruh...

    Svakim danom pomišljate na veći stan, počinjete sanjati sredstvo za čišćenje stakla, vitrine, stotine metara polica. Idete u supermarkete samo kako bi se divili nizovima polica i hangarima ogromnomg prostora koji bi vam bio taman po mjeri. Vraćate se u stan, stavljate „ulov dana“ na stol, preokrećete najlonske vrečice, sve fotografirate da ne zaboravite da to postoji i pokušavate naći malo praznog prostora za novi izložak. Ponestaje prostora, znam, no to je već novo, posebno poglavlje.

    Kolekcionar se može okarakterizirati kao pobjednik i patnik. Svakim danom sretniji, ispunjeniji, no problemčić nastaje kad pomalo počinjete sumnjati u svoje superherojske moći i mislite da svo to nabavljanje prelazi u bolesnu opsesiju. Srećom, okruženi ste drugim kolekcionarima, pa možete odahnuti i prstom ubosti i reći, i on je takav, i ona i on, i on tamo...

    Jedno je sigruno, nadrapali ste ako imate životnog partnera istomišljenika u kojem se mutantno bude velike naznake pravog kolekcionara koji se napokon domogao internet kupovine i koji ima nos samo za najkvalitetnije stvari za koje ćete oboje rintati po par mjeseci.

    Kolekcionar postaje robom svoje robe! Imovine. Razmišlja o osiguranju, krađama, zaštiti svog blaga. Ponekad razmišlja dal je sve moglo i bez tog „tereta“, da bude slobodan kao ptica i da seli iz grada u grad bez nepotrebnih kutija i bude boem koji živi na ulicama i nema ništa. Razmišlja istodobno o onom što ga iz dana u dan veseli, što ga, htio on to ili ne, pomalo izgrađuje kao personu – kolekcionara te i te stvari. Svakodnevno se iznova tješi da se novci kad-tad moraju potrošiti, a kolekcije „zauvijek“ ostaju i diže im se cijena (naravno, uzaludno, jer ne postoji istinska misao o prodaji).

    Samopomoći nema, priznajem, već na prvom poglavlju, nitko drugi vam, također, neće pomoći, prije će se potruditi da vam nabavi ono što vam nedostaje da zaokuržite kolekciju. Pomirite se sa sudbinom, vi ste na svijetu jedan od onih odabranih

    ... hrčaka.





    sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
    http://toystory.blog.hr/
     
    oldtimerDate: Sunday, 2011-07-17, 11:17 PM | Message # 2
    Colonel general
    Group: VIP
    Messages: 2305
    Reputation: 28
    Status: Offline
    odlično, prepoznajem se biggrin

    samo što si u sredini teksta promijenila 'ti' u 'vi' pa izgleda neobično
     
    sonjeckaDate: Monday, 2011-07-18, 0:14 AM | Message # 3
    Colonel general
    Group: Admin
    Messages: 8608
    Reputation: 50
    Status: Offline
    tnx biggrin ispravljeno biggrin



    sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
    http://toystory.blog.hr/
     
    oldtimerDate: Monday, 2011-07-18, 7:17 AM | Message # 4
    Colonel general
    Group: VIP
    Messages: 2305
    Reputation: 28
    Status: Offline
    Quote (sonjecka)
    ispravljeno

    još prva dva odlomka biggrin
     
    amidalaDate: Monday, 2011-07-18, 9:50 AM | Message # 5
    Colonel general
    Group: Moderators
    Messages: 3195
    Reputation: 45
    Status: Offline
    good good good
     
    BornThisWayDate: Monday, 2011-07-18, 10:10 AM | Message # 6
    Colonel general
    Group: VIP
    Messages: 2010
    Reputation: 30
    Status: Offline
    The ugly truth happy
     
    BountyHunterDate: Monday, 2011-07-18, 10:27 AM | Message # 7
    Pisača mašina
    Group: Users
    Messages: 314
    Reputation: 18
    Status: Offline
    Cool happy

     
    sonjeckaDate: Monday, 2011-07-18, 11:54 AM | Message # 8
    Colonel general
    Group: Admin
    Messages: 8608
    Reputation: 50
    Status: Offline
    12.6. 2011. potrošeno 126 kn u online kupovini

    PSIHOLOŠKI PRISTUP - IGRAČKE

    Dobar dan, vi ste kolekcionar igračaka i imate velik problem. Kažete sebi ja želim kolekcionirati samo jednu vrstu igračaka, al onda odjednom iskrsne još nešto, pa još nešto za što ne možete reći NE i odjednom ste pretrpani desetinama raličitih kolekcija od kojih vam je svaka posebno draga. Zašto igračke? Zašto ne kolekcionirate, recimo, novac i to ovaj s kojim se još uvijek može živjeti? Postoje dva razloga zašto.

    Prvi – bili ste mali, imali ste lijepo djetinjstvo, imali ste samo igračke i nikakve druge probleme. Te igračke nikada niste uništavali, a kada bi se koja slučajno od igre raspala bili ste jako tužni. Već tada ste bili naklonjeni kolekcioniranju, ali to još niste osvjestili. Jedini zadatak u vašem dječjem životu bila je mašta, kako stvoriti svijet, kako posložiti figurice, kocke, autiće. Godine su prolazile i stigao je Dark Age, svjedno ste voljeli svoje igračke, ali niste imali vremena za njih. Sve manje je bilo prijatelja koji bi stizali na igranje,pa ste ih spremili u ladicu, potkrovlje ili podrum. Kad ste se osvijestili od puberteta i kad ste osjetili nostalgiju jer ste na internetu ugledali vašu igračku i potom je izvukli iz zaborava, očistili od prašine i zagrlili. Nakon tog je uslijedilo – želim ih još! Sreća u nesreći, ili obrnuto, u međuvremenu dok smo mi odrastali stiglo je doba interneta, lake nabave tako da nam je omogućeno velikom brzinom vraćati komadiće svog izgubljenog djetinjstva i ponovo ih slagati na policu.
    Zašto želimo nabaviti ono što smo već imali – jednostavno, ne podnosimo čvor u želucu kad se prisjetimo nečeg što nam je toliko značilo u toj važnoj životnoj etapi kad smo se tek učili svijetu. Neugodnost u želucu dolazi kad se sjetimo rečenica; jao, ja sam to imala, poklonila nekom,a taj je to bezdušno bacio u smeće. Jao, ja sam to imao al' mi je nestalo. Jao,mi smo to imali ali su nam starci bacili. Nestalo kod selidbe, ukrali ...
    Kad napokon nabavimo ono što nas usrećuje, kad vratimo komadić puzzle koja nam je godinama nedostajala onda se osjećamo potpuniji, a još jedan sitan nesvjestan razlog veselju je što ste ponosni na sebe jer ste nekim čudnim čudom vratili igračku i to za sitne novce, igračku koja se rijetko nabavlja i koja ima starosnu vrijednost.

    Drugi – bili ste mali, imali lijepo djetinjstvo, imali ste samo igračke i poneki sitan problem. Imali ste igračke koje su vas ispunjavale do trenutka kad bi se u dvorištu pojavilo djete koje je imalo SVE. Djete čiji su roditelji kupovali na tone kvalitetnih brendiranih igračaka dok bi ono prezasićeno i bezvoljno držalo u ruci npr. Mastersa. Jedini cilj u igri mu je bio – gledajte, ja to imam . Pamtite cijeli život to djete koje je došlo pokazati igračke za kojima vi patite jer vaši roditelji ili nemaju novaca ili ne žele da ste razmaženi i da imate sve što poželite. Pamtite ga jer vam ne bi dalo tu igračku da se igrate pošto je to SKUPA iako kući ima još jednu takvu, potpuno istu. Nakon tih sitnih problema zaboravite na igračke, kreće pubertet i više ništa nije važno osim izlazaka i pokoje tv serije. Kad napokon strka prođe, smirujete se, pravite gnijezdo. Gnijezdo se pravi razmještanjem namještaja, posebno polica i vitrina, pošto ste odlučili biti kolekcionar i to sasvim sllučajno kad ste naletjeli na jeftin lot onih istih brendiranih igračaka koje nikada niste posjedovali. Nakon što ste zadovoljili svoje djetinjstvo, počinjete opsesivno provjeravati na internetu što bi još moglo postojati, a da je vezano za vašu kolekciju. Pri kupnji se tješite kako će se jednog dana to isplatiti,pa kupujete čak i duple primjerke, ma sigurno ćete imati izložbe i muzej. Uvjereni ste da ćete vašim potomcima osigurati fino bogatstvo. Otkrivate beskrajan svijet rariteta za koje ste spremni isprsiti aktovku novca samo da prepunite police i ugledate tu šarenu masu koja vas istodobno usrećuje i užasava..





    sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
    http://toystory.blog.hr/
     
    oldtimerDate: Monday, 2011-07-18, 12:09 PM | Message # 9
    Colonel general
    Group: VIP
    Messages: 2305
    Reputation: 28
    Status: Offline
    applause
     
    nonoDate: Monday, 2011-07-18, 12:52 PM | Message # 10
    Lieutenant general
    Group: Admin
    Messages: 1573
    Reputation: 24
    Status: Offline
    sonja druga knjiga na pomolu applause barbarian

     
    sonjeckaDate: Monday, 2011-07-18, 12:56 PM | Message # 11
    Colonel general
    Group: Admin
    Messages: 8608
    Reputation: 50
    Status: Offline
    ne bi se prodavala:D Ova ce ostat u ovoj gruboj, neotesanoj, net forumi, cisto za zabavu biggrin



    sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
    http://toystory.blog.hr/
     
    MatejEmperorDate: Monday, 2011-07-18, 1:19 PM | Message # 12
    Pisača mašina
    Group: Users
    Messages: 205
    Reputation: 14
    Status: Offline
    book good

     
    sonjeckaDate: Tuesday, 2011-07-19, 11:44 AM | Message # 13
    Colonel general
    Group: Admin
    Messages: 8608
    Reputation: 50
    Status: Offline
    2.6.2011 – u obližnjoj samoposluzi potrošeno 26 kn

    DARK AGE kolekcionari (pogotovo LEGO kocaka) vole nazivati razdoblje puberteta kada je većina prodala ili poklonila svoje igračke računajući kako im to uopće ne treba jer više nisu djeca. Tamo negdje oko 13 godine sve ono što su nabavljali i obožavali postaje dosadno, pa se što prije tog treba rješiti kako vas ne bi nazvali djetetom, a novcem kojeg skupite od prodanih igračaka kupujete npr. električnu gitaru, cigarete, alkohol i sve ono što jedan adolescent želi iskusit. Kad se hormoni smire negdje u 21 i kad više nema sumnje u vašu izgrađenu osobnost gubi se važna rečenica ; svi će mislit da sam djete. Tad čak postaje simpatično ako sami kažete da bi se igrali i kupovali igračke, pogotovo one koje ste prodali .Počinjete žaliti za izgubljenim. Kupite li igračku, tada kreće i ozbiljan kolekcionarski hobby, ma koliko god vi govorili da kupujete samo odabrano ili u rijetkim slučajevima.

    Postoje i oni koji prođu dark age i cijele svoje dvadesete, a da još uvijek ne osvjeste što žele. U većini slučajeva vaš potomak je novi okidač za nabavu igračaka. Tada krenete kupovati djetetu, a onda shvatite kako su neke stvari super pa registrirate da ćete ipak morati kupovati djetetu i sebi istodobno dvije različite vrste igračaka. Djetetu one koje može nabacati na hrpu, a vama one koje fino sjedaju na policu i kupe prašinu koju vi redovno brišete.

    Zaključak je, da ako ste ikada u djetinjstvu imali tendenciju da čuvate i sakupljate igračke kad-tad će vas kroz život stići misao kako je vrijeme da se nabavi barem cijela serija jedne vrste igračke. Sakupljanje igračaka postaje kao blagi sedativ od stresa, ali je istodobno dvosjekli mač ili droga koja ima takav utjecaj da svakim danom želite još, nešto novo, nešto što će vas zadovoljit bar slijedeća 24 sata.





    sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
    http://toystory.blog.hr/
     
    WatashiiiDate: Tuesday, 2011-07-19, 1:44 PM | Message # 14
    dežurni RPG & DnD radoholićar
    Group: Moderators
    Messages: 1209
    Reputation: 24
    Status: Offline
    zakon smile

    LagCity Network
     
    ReaperDate: Tuesday, 2011-07-19, 9:17 PM | Message # 15
    Pisača mašina
    Group: Moderators
    Messages: 270
    Reputation: 9
    Status: Offline
    Odlično happy
     
    Forum » Ostalo » Čakulanje » Dnevnik Kolekcionara (Knjiga za samopomoć - By sonjecka)
    Search:

    Copyright MyCorp © 2024