nadam se da admini neće zamjerit pokretanje ove teme evo ovdje možete lijepiti slije setova koje se vam na listi želja, te tako slikovito i pregledno imati neku vrstu plenera za nabavu!
kako od sam pokupovo sve što sam imao u planu od aktualne ponude lega, stavit ću starije setove koje planiram nabavit kroz razdoblje (bubamnapamet) od 2god...
sa starijim setovima treba biti brz jerbo cijene rastu do neba iz godine u god
evo izdvojio sam ove dragulje koje kad bi nabavio, riješio bi sve svoje brige i kupovao bi samo aktualne iz dućana
krećemo s piratima (starim) - ovdje imam 70% setova u svom posjedu, al fale ova 2 dragulja
6286 Skull's Eye Schooner
godina izlaska 1993
dijelova 875
figova 9
cijena (BL) oko 150eura
po mnogima najljepši piratski brod koji je lego izbacio, prekrasna crno bijela jedra, rijetki fig, 4 topa, prava poslastica,
e da sonja ga ima....(znaš kome ga možeš u bilo koje doba dana prodat )
6285 Black Seas Barracuda
godina izlaska 1989
dijelova 876
figova 8
cijena oko 100eura
prvi piratski brod u lega, prekrasan, velik, bogat dijelovima, ma san snova svakog kolekcionara, ovaj najnoviji gusarski brod izgleda smiješno pored ovog starog vuka
6262 King Kahuka's Throne
godina izlaska 1994
dijelova 123
figova 5
cijena 15-20eura
jedini islanderi (domoroci) koji mi fale i koje nikako da nabavim (uvijek mi iskrse nešta privlačnije), prekrasan setić s čak 5 figova i rijetkim crno-bijelim malim jedrom
Added (2011-01-22, 10:11 PM)
---------------------------------------------
slijede stari castle setovi koje jednostavno moram imati - kadtad
6082 Fire Breathing Fortress
godina izlaska 1993
dijelova 366
figova 6
cijena 40-50eura
po mnogima najgora castle edicija - dragon knights - meni je baš cool, prvi put se pojavljuju zmaj i čarobnjak, početak fantasy ere
dosta slabo s dijelovima i figovima ako znamo da se radi o najvećem setu u temi, al meni jako drag must have set
6086 Black Knight's Castle
godina izlaska 1992
dijelova 521
figova 12
oko 130eura
stari dobri dvorac iz kataloga, što reći, 12 figova+4 konja, ludnica baseplate, gomila panela, dosta printanih...
ajde nek ovo bude jedini set s liste zbog kojeg neću tugovat ako ga ne nabavim
8781 Castle of Morcia
godina izlaska 2004
dijelova 593
figova 8
cijena oko 60eura
dosta hladno razdoblje castle teme s simpatično ružnim figovima, i meni se ne sviđa, al ovaj dvorac moram imati
sjajan baseplate na kojem je dvorac koji ima 2 lica, generalno je dom od dobrih viteza al kad ga zarobe zli, pretvara se u njihovu bazu - PREKUUL
10176 Royal King's Castle
godina izlaska 2006
dijelova 809
figova 12
cijena oko 120eura
prekrasna građevina prepuna detaljčića i điđa, 12 figova (duh,čarobnjak,kovač,kralj..) baseplate
može ga se nabavit samo novog u kutiji iz USA, al to povlači skupu poštarinu i još skuplju carinu, čekat ćemo da se pojave prvi used primjerci...
5988 Pharaoh's Forbidden Ruins
godina izlaska 1998
dijelova 663
figova 10
cijena 70-80eura
mislim da nema lego fana koji ne želi ovaj set u svojoj kolekciji
predobra pustinjska atmosfera s 10figurica, balonom, kamionom, sarkofagom, mumijom...
7419 Dragon Fortress
godina izlaska 2003
dijelova 694
figova 9
cijena oko 100eura
ovaj set mi je na listu želja upao tek nedavno kad sam surfajući po instrukcijama za građenje otkrio koliko super dijelova ima
uz goomilu kockica dolazi i 9 prekrasnih figova, cool vozilo i pogađate - njegovo veličanstvo uzdignuti baseplate!!!
eto, to bi bile moje oldschool željice
ovdje nisam dodao stare HP setove jerbo su preskupi i izgubio sam nadu da ću ih jednom imati....(svaki hobi mora imati svoje granice )
otvoreno ostaje jedino možebitno kupovanje western setova - al nekako sam ziher da će lego u skorije vrijeme izbacit nove
pa bi nabavljanje starih bilo bezveze jerbo nisam neki kaubojac fan
znači treba nam ukupno oko 800eura(setovi)+150eura(pošta)+200eura(carine)=1150eura TOTAL i naša kolekcionarska žeđ će bit utajena!!!
živili