Kako vidim nitko jos nije obradio po meni najbolji set Indiane Jonesa. Dakle, vidjet cete po slikama koliko je set zabavan i igriv.
U Hrvatskoj sam ga platila 96.18 EUR i jedan mi je od mojih najdrazih setova, mislim da cu ga tesko rastavit iako setove drzim sve rastavljene. Set izgleda preskup,ali ako ga usporedimo s novim (siromasnim kockicama,ako se prisjetimo starih piratskih jederenjaka znati cete o cemu pricam)piratskim brodom Brickbeard's Bounty koji je bio samo 10 eura jeftiniji ovaj je set puno bogatiji novim kockicama, "drevnim" naljepnicama, odlicnim baseplateom i idejom. Dobre stvari:
- Puno tan i tamno tan kockica
-odlican baseplate sa skrovistima iskoristiv za neke postapokalipticne gradjevine i sl.
-djelovi kao sto su vodopad, stepenice
- razne "drevne" naljepnice koje mozemo kompiniratis adventuresima
- vozilo koje ima smedje osovine za kola, super je sto su smedji mogu se iskoristiti za steampunk kreacije
- hrpa kosturskih glava (7 komada)
-mali sivi dinosaurici ( 8 komada)
-igrivost, svakih 5 centimetara na kreaciji imamo neko interesantno pomicanje kockica i otkrivanje tajne
-minifigovi od cijelog seta najbolji su indijanci i vojnik
-odlicna stvar je sto se seta moze razdvojiti u par malih grupica i opet funkcionira,a moze se potpuno sloziti u cjelinu samo je vozilo van cjeline. vidjet cete na fotkama sto mislim.
-
Lose stvari:
- minifigovi - ako smo vec dali toliko novca za veliki set,onda bi bilo fer da su stavili neke minifigove s malo drugacijim printom na torzu jer ovako glavne likove vec imamo od prije posto (svaki obozavatelj Indyja) je kupio male setove u kojima dobije sve likove.Tako da onda u velikom setu dobijemo opet istog indyja, mutta i irinu spalko.
- minifigovi kostura - zasto se nisu potrudili jos malo pa napravili vanzemaljce cijele od prozirne plastike,ovako su napola uvjerljivi.
- kod prenosenja seta treba paziti da se stepeniste ne urusi,lako kockice ispadaju (vidjet cete na fotkama) ili ovaj vrh s ovim kamenima sto se rastvaraju nekako rasklimano odmah padnu ako ih se malo jace takne
- kao i uvijek naljepnice,damn
nema previse losih stvari zato je set na bricksetu jako dobro ocijenjen
http://www.brickset.com/detail/?Set=7627-1
dakle,ovo je taj dio koji funkcionira kao zaseban,ali ga se moze postaviti i spojiti za hramom kako vidite na prvoj slici
oci mogu biti oci,a mogu biti i projektili
ako se nepozvani priblize,stepeniste se urusava
vozilo koje ima odlicne osovine za steampunk kreacije
opake naljepnice,ne smetaju ovaj put toliko jer su u unutar kockica pa se teze mogu unistiti