.
Wednesday, 2024-06-12, 11:11 PM
Site menu

Login form

Search

Our poll
Podržavate li ideju stranice ?
Total of answers: 123

Site friends
 • Create a free website

 • Statistics

  [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
  Forum moderator: sonjecka  
  Space Shuttle Discovery
  SMEHDate: Tuesday, 2011-05-31, 11:43 AM | Message # 1
  LEGO recenzent
  Group: Users
  Messages: 246
  Reputation: 40
  Status: Offline
  Na početku da kažem da ovo nije nijedan od tri ovogodišnja Shuttle a (jedan City i dva Exclusive). Usput da pojasnim i zašto dva Exclusive seta ove godine. Naime set 10213 je imao konstruktivnih problema, pa je privremeno obustavljena proizvodnja i djelimično je povučen iz prodaje, te su nakon otklanjanja greške poslali distributerima nova uputstva i nove dijelove, a set 10231 je set sa kompletnim novim uputstvom i sa već prepakovanim dijelovima. Najgore u svemu je što se meni ovi setovi sviđaju angry angry (naravno, iako na Bricksetu piše da još nije realizovan ovaj novi, pogodite gdje ga ima već odavno, ustvari oba su u prodaji happy ) i što se dobro dvoumim da li da kupim ili ne i koji da kupim (cijena je ista) cool .

  Set broj: 7470
  Tema: Discovery
  Ime seta: Space Shuttle Discovery
  Godina izlaska seta: 2003
  Cijena u BiH kad je set izašao: mislim oko 150 KM (tad još nije postojala, sad već legendarna radnja Beba Kids, nego prodavnica Borac-Travnik a sad je tamo DM market, za koju moram priznati da me vežu divne uspomene, kao i česta druženja i organizovanje Lego igraonice u tom prodajnom prostoru)
  Cijena (Bricklink): od $ 98 do $ 250, može se naći na drugim stranicama i za $ 50, a i za $ 495, što je najviša cijena koju sam našao na netu.
  Broj dijelova: 828
  Broj minifigura: 0 sad
  Uputa: 1 Knjiga
  Naljepnice: jedan list sa naljepnicama
  Extra dodaci: 1 knjižica o faktima prave letjelice i njene misije (nemam sliku, a kad je uslikam, možda je i postavim ako budem mogao editovati post)
  Broj kesica u setu: nepoznat (zaboravio), uglavnom nisu bile sortirane po poglavljima)

  Added (2011-05-31, 11:42 Am)
  ---------------------------------------------
  Iako kupljen prije šest godina (kad i ostali Discovery setovi), još uvijek meni jedan od najdražih setova, rađen u saradnji sa Discovery Chanell. Ogroman broj crnih i bijelih kockica (npr 44 bijele Brick, Arch 1 x 3 x 2 za pomični krov). Model ima dosta pokretnih detalja kao micanje zakrilaca, micanje malih motora, pomični vertikalni stabilizator, pomični stajni trap (točkovi mogu biti u trupu i krilima, ili spušteni, pa model može stajati na „pisti“, otvaranje krova, mehanička ruka prelomljiva na dva mjesta i rotira se 360 stepeni i koja drži satelit, satelit (teleskop ustvari) koji ima mnogo pokretnih dijelova. Nažalost, iako povelik, set nije predviđen za minifigure. Uputstvo standardno detaljno, set je podosta težak za gradnju, što mi pričinjava veliko zadovoljstvo biggrin . Uz sve vrline seta, naravno tu su i naljepnice koje, evo i nakon šest godina nisam zalijepio, zato što bi vjerovatno neke uništio prilikom rastavljanja modela (lijepe se na više kockica angry )

  Pa da krenemo sa slikicama (slikano i sastavljano isti dan kad i Millennium Falcon happy ), pa se unaprijed izvinjavam za pokoju mutnu sliku iz već poznatih razloga sad .

  Kutija - nažalost nemam sliku jer je kutija u podrumu, složena wink , no na netu se može lako pronaći. Mislim čak da su postojale dvije različite kutije, ovisno o tržištu za koje su namijenjene.

  Gomila dijelova u kesici (inače ovo nam je metoda za čuvanje setova-ovako u obilježenoj kesici, pa onda u kutiji koja je naravno Lego surprised )

  Added (2011-05-31, 11:42 Am)
  ---------------------------------------------
  Knjiga uputstava ima 95 stranica sa 80 koraka za gradnju.  Sastavljanje počinje od krila,  Pa nosač motora (tri velika i dva mala motora),

  Added (2011-05-31, 11:43 Am)
  ---------------------------------------------
  Nosač vertikalnog stabilizatora,  Zadnji stajni trap,  Prednji stajni trap (u pozadini se djelimično vidi „izgradnja“ Millenium Falcona, a i kožna jakna koju je Džukela pikirao tongue ),  Ugrađen prednji stajni trap,

  Added (2011-05-31, 11:43 Am)
  ---------------------------------------------
  Mehanička ruka,  Gotov i zatvoren model,  Otvoren krov i spremljen (zapakovan) teleskop,  Podignut teleskop,

  Added (2011-05-31, 11:43 Am)
  ---------------------------------------------
  Teleskop je otvorio solarne panele, te otklopio sočiva,  Detalj pomičnih zakrilaca,  Pogled na močne raketne motore  http://www.brickset.com/search/?ownedBy=hrkica
   
  MatejEmperorDate: Wednesday, 2011-06-01, 8:49 AM | Message # 2
  Pisača mašina
  Group: Users
  Messages: 205
  Reputation: 14
  Status: Offline
  Ah evo lijepa recenzija jos ljepseg seta. MOzda je steta sto drzis rastavljenog u kesama, ja bih ga radije stavio kao neku izlozbenu kreaciju, ili jednostavno msrvio u dijelove,,, happy
  Dojmili su me se ovi mehanizmi za spustanje tockova, ova teleskopska ruka, a ove drzace za motore ne rezumijem kako ferceraju, a trebali bi imati neku cool funkciju buduci da tu ima nesto ovih technic dijelova.

  Inace jako jako lijepo.


   
  SMEHDate: Wednesday, 2011-06-01, 10:26 AM | Message # 3
  LEGO recenzent
  Group: Users
  Messages: 246
  Reputation: 40
  Status: Offline
  ma samo drže motore, i omogućavaju micanje dva mala motora
  http://cache.lego.com/bigdownloads/buildinginstructions/4216877.pdf
  poglavlje 55, strana 73


  http://www.brickset.com/search/?ownedBy=hrkica
   
  đžukelaDate: Wednesday, 2011-06-01, 9:36 PM | Message # 4
  Pisača mašina
  Group: VIP
  Messages: 399
  Reputation: 36
  Status: Offline
  svaka čast stari na recenziji smile
  set je pravi raritet i jako sam u bedu sam što sem bio u blackoutu s legom tih divnih 00god

  lajkam čuvanje setova u kesicama biggrin meni je sve u kutijama po bojama
   
  • Page 1 of 1
  • 1
  Search:

  Copyright MyCorp © 2024