HP Knight Bus - DVA BRATA
|
|
SMEH | Date: Friday, 2011-07-01, 11:04 PM | Message # 1 |
LEGO recenzent
Group: Users
Status: Offline
| Set: 4755 Set: 4866 Ime seta: Knight Bus Ime seta: The Knight Bus Dijelova: 235 Dijelova: 273 Minifigure: dvije Minifigure: tri Godina izlaska: 2004 Godina izlaska: 2011
Poređenje dva brata rođena sa razlikom od šest godina, a i stariji je ipak i veći brat. Oba seta imaju naljepnice i po tri kesice sa dijelovima, papirić sa naljepnicama te uputstvo (detaljno, naravno). Kutija i kesice (koliko se sjećam bio je print modela na njima) su u podrumu, tako da ih sada nečete vidjeti. No od novog je sve tu.
Minifigure nisam slikao. U starom su bile samo dvije (Harry i vozač) dok se novim voze trojica (Harry, Ernie Prang i u ulozi vozača Stan Shunpike). Inače jako rijetke ljubičaste figure. Slikao sam zajedno oba modela u ovoj egzotičnoj ljubičastoj boji (koja je mraaak), tako da odmah možete primjetiti razlike između njih.
Kad se odvoje dva gornja sprata autobusa vidi se unutrašnjost, gdje stari ima krevet a novi ne.
Također na prvom spratu se kod starog opet vidi krevet, dok kod novog dijela podnice nema, ali ima prostor za kovčeg.
Kod mlađeg postoji i razlog za takav nedostatak podnice što se vidi na drugom spratu,
a to je klateći luster koji visi sa krova autobusa
Kao i sve, i krovovi busova se razlikuju, pa se kod starijeg buraza krov skida u jednom komadu, dok kod mlađeg je iz tri komada
Za kraj i zadnja strana ovih vrlo simpa autobusa.
Koji je bolji sami prosudite, da li je sam koncept prije šest godina bio bolji, ili je boljih ovih par dijelova i čovječuljak više u novom.
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=hrkica
|
|
| |
papataz | Date: Friday, 2011-07-01, 11:11 PM | Message # 2 |
Brzoprsti
Group: Moderators
| Ne znam, oba mi izgledaju kao da im ponesto fali, ali mi je stari ipak bolji. Hvala za recenziju!
|
|
| |
sonjecka | Date: Saturday, 2011-07-02, 1:32 AM | Message # 3 |
Colonel general
Group: Admin
| odlicna recenzija i super usporedba. I meni je stari puno bolji. Nekako je bas igriv i ima dushu,cak mi je i izvani ljepsi i carobniji.! joj kako slinim na ovu ljubicastu boju, imam samo nekoliko kockica te boje,i to sam ih uzela preko BL cisto da imam tu boju
sva djeca bez nadzora biti ce pojedena! http://toystory.blog.hr/
|
|
| |
đžukela | Date: Saturday, 2011-07-02, 1:38 AM | Message # 4 |
Pisača mašina
Group: VIP
| odlično odrađeno, cool usporedba - slažem se sa papatazom da izgledaju kao da nešta fali
nisam baš od ljubitelja vozila, nekako bedasto mi izgleda autobusić
jedino te ljubičaste kockice....
|
|
| |
BountyHunter | Date: Saturday, 2011-07-02, 10:05 AM | Message # 5 |
Pisača mašina
| Skroz sam se zbunio
|
|
| |
MatejEmperor | Date: Saturday, 2011-07-02, 12:01 PM | Message # 6 |
Pisača mašina
| hehe... jako lijepi "Moćni autobusi"...
|
|
| |